Odložte nepoužívané aplikace na iPhone: Co to znamená a proč byste měli!

Offload Unused Apps Iphone

Prozkoumávali jste aplikaci Nastavení na svém iPhone a viděli jste možnost povolit funkci nazvanou Offload Unused Apps. Tato nová funkce iOS 11 je podobná mazání aplikací, s výjimkou toho, že data ze stažených aplikací nejsou z vašeho iPhone vymazána. V tomto článku vysvětlím co to znamená odložit aplikaci na vašem iPhone a diskutovat o tom, zda je dobrý nápad odložit nepoužívané aplikace .



domovské tlačítko přestalo fungovat iphone 6

Co to znamená odložit nepoužívané aplikace na iPhone?

Když z iPhonu vyložíte nepoužívané aplikace, aplikace se smaže, ale uložená data z aplikace zůstanou ve vašem iPhone. Pokud například odložíte aplikaci Netflix, bude odstraněna i samotná aplikace, ale data, jako jsou vaše přihlašovací údaje, tam zůstanou, pokud aplikaci přeinstalujete.



Pokud byste aplikaci Netflix odstranili, místo aby ji vykládali, samotnou aplikaci a jeho uložená data (například vaše přihlašovací údaje) by na vašem iPhone byla zcela vymazána.

Jak mohu vyložit nepoužívané aplikace na iPhone?

Existují dva způsoby, jak odložit nepoužívané aplikace na iPhone:



  1. V aplikaci Nastavení můžete povolit Offload Unused Apps.
  2. Můžete si vybrat jednotlivé aplikace, které chcete vyložit.

K oběma těmto možnostem lze přistupovat otevřením aplikace Nastavení a klepnutím na Obecné -> Úložiště pro iPhone . Pod Doporučení , uvidíte možnost povolit Offload Unused Apps.

Můžete také posunout dolů a zobrazit seznam aplikací uspořádaných podle toho, kolik dat používají. Jednotlivé aplikace můžete odložit klepnutím na ni v tomto seznamu a klepnutím na Offload aplikace .



Mám povolit vyložení nepoužívaných aplikací?

Nastavení Offload Unused Apps je v zásadě „hlavním přepínačem“, který vašemu iPhonu dává kontrolu nad tím, které nevyužité aplikace budou uvolněny. Tuto funkci nedoporučujeme povolit, protože nechcete skončit v situaci, kdy potřebujete použít konkrétní aplikaci, ale váš iPhone ji automaticky vyložil. Manuálním vykládáním jednotlivých aplikací máte úplnou kontrolu nad svým iPhone a aplikacemi.

Jaké jsou výhody vykládání nepoužívaných aplikací?

Největší výhodou vykládání nepoužívaných aplikací je schopnost rychle uvolnit úložný prostor. Aplikace mohou na vašem iPhonu zabírat spoustu úložného prostoru, takže vyložení často nepoužívaných aplikací je snadný způsob, jak na iPhonu uvolnit více místa.

Kolik úložného prostoru mohu ušetřit povolením offload nepoužívaných aplikací?

Říká se, kolik úložného prostoru můžete ušetřit vykládáním aplikací pod možností nabídky Vyložit nepoužívané aplikace. Jak vidíte na níže uvedeném snímku obrazovky, mohu povolit Offload Unused Apps on my iPhone!

obrazovka iphone 6 zčernala, ale telefon je stále zapnutý

Přeinstalování spuštěné aplikace

I po stažení aplikace z vašeho iPhone se na domovské obrazovce vašeho iPhone zobrazí ikona aplikace. Zjistíte, že aplikace byla vyložena, protože pod ikonou aplikace bude malá ikona cloudu.

Chcete-li znovu nainstalovat aplikaci, kterou jste vyložili, jednoduše klepněte na aplikaci na domovské obrazovce. Po klepnutí na aplikaci se na ikoně zobrazí stavový kruh a začne se znovu instalovat.

Můžete také přeinstalovanou aplikaci přeinstalovat tak, že přejdete do Nastavení -> Obecné -> Úložiště iPhone a klepnete na vyloženou aplikaci. Poté klepněte na Přeinstalujte aplikaci .

zprávy nefungují na ipadu

Aplikace: Vyloženo!

Doufáme, že vám tento článek pomohl pochopit, co to znamená odkládat nepoužívané aplikace na vašem iPhone a proč možná budete chtít začít odkládat aplikace na vašem iPhone. Pokud máte další dotazy týkající se vašeho iPhone, můžete je zanechat v sekci komentáře níže!

Děkuji za přečtení,
David L.