'Váš iPhone byl kompromitován!' Je to legální? Ne!

Your Iphone Has Been Compromised

Právě jste obdrželi strašidelné vyskakovací okno s oznámením, že „váš iPhone byl kompromitován“ nebo infikován virem. Výstraha říká, že je také nutná okamžitá akce. Nepodléhejte tomuto podvodu! V tomto článku, Vysvětlím, co dělat, když se zobrazí vyskakovací okno s oznámením, že byl váš iPhone kompromitován!



Jsou vyskakovací okna jako tato legenda?

Jednoduchá odpověď je ne, vyskakovací okna jako tato nejsou skutečná. Tyto výstrahy obvykle zasílají podvodníci, kteří doufají, že získají přístup k vašemu účtu iCloud, kreditním kartám nebo osobním informacím.



Co bych měl dělat?

Předně, neklikejte na vyskakovací okno ani nepokračujte v používání aplikace, ve které se objevil . Doporučujeme okamžitě zavřít aplikaci, kde se vyskakovací okno objevilo, vymazat data prohlížeče a nahlásit podvod společnosti Apple.



Jak zavřít aplikaci

Chcete-li zavřít aplikace na iPhonech dříve než iPhone 8, poklepejte na kruhové tlačítko Domů. Tím se otevře přepínač aplikací. Odtud aplikaci zavřete přejetím prstem nahoru.

U telefonů iPhone bez tlačítka Domů (X, XR, XS, XS Max) přejeďte prstem od spodní části obrazovky nahoru do středu obrazovky. Držte prst uprostřed obrazovky, dokud se neotevře přepínač aplikací. Nakonec aplikaci zavřete přetažením nahoru a dolů v horní části obrazovky.



Budete vědět, že aplikace byla uzavřena, když ji již v přepínači aplikací nevidíte.

Vymažte historii prohlížeče Safari

Dále nezapomeňte vymazat historii prohlížeče Safari, abyste vymazali všechny soubory cookie, které mohly být uloženy, když se na vašem iPhone objevilo vyskakovací okno. Chcete-li vymazat historii prohlížeče, postupujte takto:

  1. Otevřeno Nastavení .
  2. Klepněte na Safari .
  3. Klepněte na Vymazat historii a data webových stránek .
  4. Jakmile se zobrazí potvrzovací pole, klikněte na červenou Vymazat historii a data potvrdit.

Co když používám Google Chrome?

Pokud se vyskakovací okno objevilo, když jste používali Chrome, vymažte soubory cookie a historii prohlížeče následujícím způsobem:

  1. Otevřeno Chrome .
  2. Klepněte na tři vodorovné tečky v pravém dolním rohu obrazovky.
  3. Klepněte na Nastavení .
  4. Klepněte na Soukromí .
  5. Klepněte na Smazat údaje o prohlížení .
  6. Odškrtnout Historie procházení, soubory cookie, data stránek, a obrázky a soubory v mezipaměti klepnutím na ně.
  7. Klepněte na Smazat údaje o prohlížení .
  8. Klepněte na Smazat údaje o prohlížení znovu, když se zobrazí potvrzovací upozornění.

Nahlásit tento podvod společnosti Apple

Vždy máte možnost nahlaste takové podvody společnosti Apple . To vám pomůže ochránit vás, pokud vám dojde ke krádeži dat. Pomáhá také ostatním uživatelům zařízení iPhone procházet tím, co jste udělali!

Pro bezpečnost iPhonu nemusíte dělat kompromisy!

Může být znepokojující, když se zobrazí vyskakovací okno, které vám řekne, že váš iPhone byl kompromitován. Nyní, když jste si vědomi tohoto podvodu, doufáme, že tento příspěvek budete sdílet s rodinou a přáteli, abyste se jim také vyhnuli! Jakékoli další dotazy, které máte, můžete zanechat v komentářích níže.