Nastavení soukromí na Facebooku se okamžitě změní

Facebook Privacy Settings Change Immediately

Ať se vám to líbí nebo ne, Facebook shromažďuje obrovské množství dat o každém svém uživateli. Naštěstí můžete omezit data, která shromažďují, změnou jen několika nastavení ochrany osobních údajů. V tomto článku vysvětlím které nastavení ochrany osobních údajů na Facebooku byste měli změnit !



Většina nastavení ochrany osobních údajů, o kterých pojednáváme, je umístěna v sekci Nastavení a soukromí v aplikaci Facebook. Otevřete Facebook a klepněte na tlačítko nabídky v pravém dolním rohu obrazovky. Přejděte dolů na Nastavení a ochrana osobních údajů a potom klepněte na Nastavení .



Pokud potřebujete další pomoc s nastavením těchto nastavení, podívejte se na naše video na YouTube! Provedeme vás každým krokem.



Zapněte dvoufaktorové ověřování

Dvoufaktorové ověřování pomáhá udržovat váš účet bezpečnější přidáním další vrstvy ochrany. Při přihlášení na Facebook bude dvoufaktorové ověřování vyžadovat více než jen heslo. Chcete-li tuto funkci zapnout, přejděte na Nastavení -> Ochrana osobních údajů a nastavení a klepněte na Zabezpečení a přihlášení . Poté klepněte na Použijte dvoufaktorové ověřování .

proč moje bitmoji nefunguje

Jako metodu zabezpečení si můžete vybrat buď textovou zprávu, nebo ověřovací aplikaci. Doporučujeme zvolit textovou zprávu, protože je to jednodušší a stejně bezpečná možnost.



Vypněte rozpoznávání obličeje

Chcete, aby Facebook automaticky rozpoznal váš obličej na fotografiích a videích, která zveřejňují vaši přátelé? Odpověď je pravděpodobně ne. Pokud necháte Facebook, aby v každém příspěvku rozpoznal vaši tvář, může to pro vás představovat vážné bezpečnostní a soukromí riziko.

Chcete-li vypnout rozpoznávání obličeje, přejděte dolů na ikonu Soukromí v Nastavení a ochrana osobních údajů . Poté klepněte na Rozpoznávání obličejů . Klepněte na Pokračovat a potom klepněte na Ne vypnout Rozpoznávání tváře.

můj iPad zvyklý zůstat připojen k wifi

Omezit nebo vypnout služby určování polohy

Služby určování polohy vám umožňují zvolit, kdy má Facebook přístup k vaší poloze. Otevřete Nastavení a klepněte na Ochrana osobních údajů -> Služby určování polohy . Najděte Facebook v seznamu aplikací a klepněte na něj.

Doporučujeme nastavit na Při používání aplikace nebo Nikdy . V některých případech může být užitečné nechat Facebook přístup k vaší poloze, například když chcete geotagovat obrázek.

Když jste tady, vypněte přepínač vedle Přesné umístění . Toto nastavení snižuje výdrž baterie a je opravdu zbytečné.

Vypněte historii polohy

Se zapnutou Historií polohy udržuje Facebook seznam všude, kde jste byli. Pokud nechcete, aby si Facebook uchovával seznam míst, která jste navštívili, vypněte toto nastavení.

Chcete-li Historii polohy vypnout, klepněte na Umístění v Nastavení a soukromí -> Nastavení . Klepnutím na přepínač vedle Historie polohy tuto funkci vypnete.

proč nemůžu tisknout z iphone

Omezit sledování reklam

V dnešní době jsou reklamy extrémně cílené, zvláště když jste na Facebooku. Omezením sledování reklam můžete omezit cílené reklamy a snížit svoji hodnotu pro inzerenty (takže se vám bude zobrazovat méně reklam).

Přejděte na Nastavení a soukromí a potom klepněte na Nastavení -> Předvolby reklam -> Nastavení reklamy .

černá obrazovka iphone 7 plus

Klikněte Reklamy založené na datech od partnerů . Klepněte na Pokračovat v pravém dolním rohu obrazovky. Vypněte vypínač vedle Povoleno . Nakonec klepněte na Uložit v pravém dolním rohu obrazovky.

Poté klepněte na Reklamy založené na vaší aktivitě v produktech společnosti Facebook, které vidíte jinde a nastavit to na Ne .

Nastavení ochrany osobních údajů na Facebooku: Vysvětleno!

Provedli jste několik vylepšení a vaše soukromí bude nyní na Facebooku mnohem více chráněno. Nezapomeňte tento článek sdílet na sociálních médiích (dokonce i na Facebooku!) A sdělit tak svým přátelům a rodině nastavení soukromí, které by měli změnit. Chybělo nám nějaké nastavení? Dejte nám vědět v sekci komentáře níže!